2013. november 25., hétfő

Hull a hó, hideg van........kislány sapka szabásminta és leírás.

Hát beköszöntött a tél, hideggel, hóval. Itt az ideje, hogy megmutassam hogyan készíthetsz jó meleg sapit gyorsan, egyszerűen :)
Ha van overlock géped akkor azzal pikkpakk 15 perc alatt össze lehet varrni, ha nincs akkor viszont egy kicsit időigényesebb, de állj neki bátran.
Ehhez a sapkához puha wellsoft anyagot választottam, ami nagyon kellemes viselet a zord hidegben a babáknak. Egyetlen hátulütője van, hogy bár nagyon szépen lehet belőle dolgozni, de a takarítás utána talán tovább tart, mint az egész kis sapka elkészítése. 
A szabásmintát is lefotóztam, nagyítsd ki A4 méretűre, így kb 1 éves kislány kobakjára jó ez a méret. De persze a saját babád méretére is egyszerűen tudod így igazítani.

Egyetlen hibát viszont elkövettem a fotózás során :) Mivel 2 sapkát szabtam ki, a szabott anyagok fotózásakor a csíkosat levettem az asztalról, hogy jobban látszódjon az egész. Viszont végig már a csíkos varrását fotóztam . Elnézést : )  !

No akkor :) a szabásminta, és az alkatrészek szabás után :

A 2 eleje és háta alkatrészeket összevarrtam.
A bojtot bevarrás előtt összetekertem.
A helyéra gombostűztem, majd az eleje és háta sapkarészt összevarrtam :
 A kötőket a helyükre gombostűztem, majd a sapka aljának külső és belső anyagát, színt a színnel összefordítva , az alsó részt összevarrtam.


 Majd a hátulja varrás következett: Végül a sapka felső és alsó részét kellett összevarrni. Ha esetleg kérdésed van, nyugodtan tedd fel.
Ha hasznosnak érezted, oszd meg másokkal is .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése